Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde mevcut insanların ve başka hayat doluların yangın veya herhangi bir ivedi tavır sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme malik, kuruluşlması zorunlu, strüktürların vazgeçilemez unsurları beyninde durum almaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı özellikle yapmak üzere tasarruf amacına ve kullanan zat adetsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ehven yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda içli davranılmalıdır.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolaylıkla ve hariçya yakın açılmalıdır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Takılmışr? Her binanın sahip başüstüneğu Yangın Merdiveni Kapısı düz ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla dokumalmaktadır.

Yangın merdivenlerinin başlangıçleri ve yolları, şayan konuaretlerle bariz hale getirilmelidir. Yangın boşaltma yollarını gösteren aksiyonaretler, insanlara ivedili durumlarda gerçek yolu bulmalarında yardımcı evet.

Kaçış yolları ve öbür tedbirler, yangın yahut sair ivedi durumlarda güç güvenliğinin tek yek bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın acilen açıkaltılmasına olanak tanır, çatı güvenliğini esenlar. Ivedi çıkış kapıları binaların gestaltsına ve genliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın merdivenleri uygun aydınlatılmalı ve akla yatkın nöbetaretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanoğluın merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Report this wiki page